Bokning av lägervistelse


Det blev fullbokat för lägervistelse på lägergården Talldungen sommaren 2023.


Tyvärr måste vi ställa in och inom någon vecka kommer vi att kontakta var och en av er som blivit antagna och bekräfta att det inte blir någon vistelse på Talldungen i sommar.


Men - det var så här vi hade tänkt oss det hela; Vi  kan ta emot 16 - 20 gäster samtidigt under en period och det blir som sagt fullbelagt :)Så här infaller de två perioder som gäller i år:


1:a perioden, vecka 27 - 28,  3 juli till 16 juli: fullt!


2:a perioden, vecka 29 - 30, 17 juli till 30 juli: fullt!

 


Din intresseanmälan 2023 hanteras av


Agneta Lindberg,

Fasanvägen 5

574 50 EkenässjönRESOR TILL OCH FRÅN TALLDUNGEN


Observera att vi inte kan hjälpa Dig med resor till och från Talldungen eller med att arrangera samåkning!


Det är tydligen så att Riksfärdtjänst vid flera tillfällen nekat personer med funktionsnedsättningar resor till Talldungen med riksfärdtjänsten. Anledningen till detta har vi inte fått veta så mycket om, men man tycker ju att detta är precis detta som en riksfärdtjänst borde syssla med. Vi vill i alla fall uppmärksamma Dig på detta och vara tydliga med att Du måste ordna med Din resa själv, eftersom vi inte har möjligheter att hjälpa Dig med det.


ANSÖKAN OM LÄGERVISTELSE


Ansöka om lägervistelse kan Du göra genom att ladda hem, fylla i och skicka in blanketten som finns här:


Ansökningsblankett för lägervistelse på Talldungen 


Vi upplever tyvärr att våra gäster får allt svårare för att få gehör hemma i sina kommuner för bidrag till korttidsvistelsen, vilket har inneburit att antalet lägergäster minskat under de senaste åren.


För att i någon mån underlätta Din ansökan till Din LSS-handläggare om insats i form av korttidsvistelse under lägervistelse (enligt 9 § 6 lag 1993:387, om stöd och service till vissa funktionshindrade - LSS), kan Du hämta en blankett för ansökan här:


Ansökningsblankett för insatsen korttidsvistelse enligt LSS


Lägervistelsen inleds vecka 27 och avslutas vecka 30. Nu hoppas vi bara på en solig och fin sommar med många salta bad!


Och Du.... hur var det nu med packningen? Kommer Du ihåg vad Du brukar ha med Dig i resväskan? Eller i plastkassen? Du kan faktiskt få lite hjälp här med det som brukar vara bra att ha med sig till Talldungen. En utrustningslista helt enkelt!


Sommargården Talldungen drivs idéellt av FUB-föreningarna i Jönköpings län. Syftet med gården är att kunna erbjuda personer med intellektuell funktionsnedsättning ett par veckors härlig semester med sol och salta bad. Personal finns då på plats som svarar för att alla får mat och husrum och även viss personliga assistans om sådan behövs. Dagarna är upplagda med varierande för- och eftermiddagsaktiviteter. Sommargården tar emot gäster veckorna 27-30 efter skriftlig ansökan.


Mer information kan Du få från

agnetalindberg62@hotmail.com

eller

peter.karlkvist@gmail.com

eller

gert.iwarsson@telia.com